Tuesday, September 24, 2013

Blogku Bersawang Lagi

Salam..


Kali ini aku memang benar-benar menjadikan blog aku bersawang.. 

Actually, mood nak mengarang tu tak berapa nak ada.. jd memang bersawang la kan.. harini aku bukak email gmail aku and terbaca satu emel dari seorang kawan baru.. Emy Shuhaira namanya.. dia bertanyakan mengenai no comel yg aku gnakan utk diletakkan pd botol-botol ebm aku sebelum dihtr ke rumah pengasuh. Terima kasih emy kerana emel kpd sy. jd semangat semula nak mengarang. Hehehe..

Saya telahpn reply emel awak dan berharap awk membacanya nanti.. Jika perlu pertolongan sy, insyaallah sy akan cba dapatkan no tersebut. Bg semangat kat kawan baru yg nak breastfeeding.

Actually... perjalanan breastfeeding aku telah lama tamat.. Pada usia anak aku 1 tahun 10 bulan.. Kenapa? Atas kesilapan diri sendri akibat tertinggal breast pump semasa bercuti di Hong Kong dan China baru-baru ini menyebabkan jadual mengepam aku menjadi huru hara serta breast yang tidak dikosongkan dengan betul menyebabkan akhirnya kuantiti susu yg dpt dihasilkan adalah pada paras yg sgt2 kritikal.. Jadi aku terpaksa redha dengan ketentuanNya.. Sehingga situ sahaja aku dapat fully breastfeed anak aku. Anak aku telah diberikan dengan susu tepung Ilham dan pada belah malamnya aku habiskan baki stok ebm aku.. sehingga umurnya genap 2 tahun barulah anak aku minum 100% susu lembu ok.. hehehe..

Tapi semangat aku masih belum pudar.
Semangat ini akan aku teruskan untuk anak kedua.
Walaupon aku masih belum bersedia untuk mengandung lg bt masa ini,
tapi itu bukan penghalang untuk aku teruskn breasfeeding utk anak seterusnya.
Mom's milk is the best right?


 Aku sebenarnya agak bangga juga kerana telah mencetuskan satu fenomena..
Fenomena breastfeeding.  Yup di officeku..
Tak sangka.. Akhirnya aku berjaya membuka pintu hati ramai ibu
untuk mengikut jejak aku.
Begitu juga dengan adik ipar aku jg turut breastfeed anak keduanya.
Gembira? Sudah tentu aku gembira..

Nanti aku nak update mengenai percutian kami di Hong kong dan China.
Walaupon dah agak basi sebenarnya.. 
Tapi tak mengapa.. Blog ini akan menjadi coretan kenangan tersebut
agar bole diingati selalu..

Salam sayang
Mama Isaac